Cea mai bună soluție în recuperarea medicală: internare sau ambulatoriu?

 Cea mai bună soluție în recuperarea medicală: internare sau ambulatoriu?

Pacienții care au suferit intervenții chirurgicale, cei cu boli degenerative, cei care au supraviețuit unor accidente vascular-cerebrale grave sau accidente de muncă, de circulație, ori casnice, sunt imobilizați la pat perioade mai lungi de timp. Această pauză afectează în mod serios aparatul locomotor, care poate lăsa pentru totdeauna un pacient dependent de sprijinul altor persoane.

De aceea, toți medicii chirurgi, indiferent de specialitate, recomandă recuperarea medicală cât mai curând după operații.

Cea mai bună soluție în recuperarea medicală: internare sau ambulatoriu?

Recuperarea medicală poate fi efectuată în ambulatoriu, în cabinete specializate, sau cu internare, în spitale dedicate. Deși mulți dintre pacienți ar prefera să stea acasă după intervenții chirurgicale, urmând să se deplaseze la cabinete pentru programele de recuperare, practica arată că recuperarea într-un spital, cu internare, scurtează timpul de recuperare și grăbește evoluția pozitivă a pacientului.

content-image

Avantajele în recuperarea medicală cu internare:

  • Supraveghere medicală permanentă, 24 de ore din 24
  • Exerciții de kinetoterapie și fizioterapie de două sau mai multe ori pe zi
  • Susținere psihologică de specialitate și logopedie incluse, în situația în care pacientul resimte o stare de descurajare, respectiv dacă a dobândit deficiențe de vorbire
  • Evitarea efortului deplasării de la cabinet acasă, după finalizarea exercițiilor, care adesea sunt extenuante. Pacientul este dus cu scaunul cu rotile în salon și așezat în pat, imediat după realizarea terapiei
  • Recuperare medicală la patul bolnavului, inclusiv în saloane de terapie intensivă, începută timpuriu, imediat după intervenția chirurgicală
  • Adaptarea tratamentului în funcție de evoluția afecțiunii, investigate medical periodic
  • Alimentație dietetică asigurată, în funcție de specificul fiecărei patologii
  • Evitarea pierderii de timp cu deplasarea și așteptarea, în funcție de programare

content-image

Toate aceste avantaje ajută pacientul să se recupereze mai ușor, într-un timp mai scurt decât în situația în care ar face recuperare medicală în ambulatoriu.

În Spitalul de Recuperare Medicală Sfântul Sava, pacientul este transportat, de la spitalul în care a fost operat sau de la domiciliu, cu salvarea privată a centrului medical. Înainte de internare, se fac analize medicale și se discută în detaliu cu familia despre consecințele afecțiunii pacientului și programul ce urmează a-i fi stabilit. Spitalul asigură pijamale, prosoape, papuci, săpun, perie de dinți, pieptăn etc., tot ce este necesar unui pacient la internare.

Spitalul Sfântul Sava are cea mai mare sală de fizioterapie din România și cele mai bune rezultate în recuperarea medicală. Are echipamente de ultimă generație, atât în domeniul investigațiilor medicale, cât și pentru recuperare medicală, unele dintre ele fiind unice în țara noastră. Datorită acestor dotări performante și inovative, la Spitalul Sfântul Sava se face recuperare medicală la patul pacientului, chiar în stadiul de terapie intensivă, adică la foarte puțin timp după ce a suferit o intervenție chirurgicală. Astfel, se evită atrofierea musculaturii și se reînvață creierul să execute comenzi pe care le-a ”uitat” în urma unui AVC sau a unor leziuni craniene în diverse accidente. Spitalul este dotat cu rezervor propriu de oxigen medicinal, fiecare pat dintre cele 118 câte are evizate, având acces la instalația de oxigen. 18 paturi sunt dedicate supravegherii funcțiilor vitale, 24 de ore din 24, în regim de terapie intensivă.

Spitalul Sfântul Sava se află în Pantelimon, Ilfov. Date de contact: 0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

http://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

https://spitalulsfantulsava.ro/fizioterapie/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Asistenta medicala

24 din 7

recuperare

MEDICALA SI INGRIJIRI PALIATIVE

Echipa de medici specialisti in recuperare medicala si recuperare AVC si personal auxiliar dedicat, disponibil non-stop, optiune de analize medicale de baza.
Spitalul dispune de 3 ambulante proprii, care pot transporta pacientii la costuri avantajoase, in conditii sigure, cu personal dedicat.

0 +

PATURI DISPONIBILE

0 +

PACIENTI INGRIJITI

0 +

ANGAJATI SPECIALIZATI

0 +

ANI EXPERIENTA

Intreg personalul este vaccinat anti-COVID 19

Inscrie-te la Newsletter

***Nu trimitem mesaje nesolicitate!

Spitalul Sfantul Sava Pantelimon – Ilfov ofera servicii de Ingrijiri Paliative, Recuperare Medicala, Kinetoterapie si Fizioterapie personal disponibil pentru interventii medicale 24/7, cazare de lux si 3 mese incluse, pentru pacienti adulti de toate varstele, din orice localitate din tara sau din strainatate, si indiferent de stadiul bolii.

0724021090
SUNA ACUM !
0724338881