Ce trebuie să știi când te internezi pentru recuperare medicală

 Ce trebuie să știi când te internezi pentru recuperare medicală

În România, Ministerul Sănătății raporta, în 2016, existența la nivel național a mai puțin de 1300 de medici specialiști în recuperare medicală, adică aproape jumătate din numărul total al medicilor ATI. În aceste condiții, este lesne de înțeles de ce majoritatea familiilor pacienților cu afecțiuni grave de mobilitate sunt nevoite să-i îngrijească la domiciliu, deși aceștia ar avea nevoie acută de tratamente zilnice de specialitate și chiar reeducaționale în ceea ce privește mersul.

Recuperare medicală înseamnă reducerea dizabilităților, în special, de locomoție, ce au fost dobândite în urma unor afecțiuni neurologice, cardio-vasculare, reumatismale sau în urma unor traumatisme. Acestea sunt cele mai răspândite, iar conform Organizației Mondiale a Sănătății, pe primul loc se situează artritele și artrozele, urmate de afecțiunile neurologice, pe locul doi, cele cardiovasculare, pe 3, traumatismele situându-se pe locul 4. Sunt necesare, de asemenea, recuperarea medicală respiratorie, mai ales în contextul actual generat de Covid 19, dar și recuperarea cardiologică.

De regulă, pacienții care suferă accidente vasculare majore, cum ar fi accidentul vascular ischemic sau hemoragic, atacuri de cord, traumatisme grave precum accidente de circulație, căderi de la înălțime, necesită, după operații, tratamente în cabinete de profil, specializate în recuperare medicală.

Înainte de a interna un astfel de pacient într-un spital de recuperare medicală, familia acestuia trebuie să verifice în mod obligatoriu dacă centrul medical are angajați medici specialiști din toate specialitățile și dacă beneficiază de serviciile specializate ale unor kinetoterapeuți, fizioterapeuți, precum și de numărul acestora. Fiecare pacient trebuie să fie tratat ca un tot unitar, nu doar pentru o singură afecțiune. Trebuie beneficieze de o consultație preliminară în care se va discuta istoricul medical, dacă e cazul, dar se analizează atent și celelalte afecțiuni știute ori neștiute ale pacientului, pentru ca, în funcție de acestea, să se acționeze la toate nivelurile. De asemenea, pacientului trebuie să i se efectueze un set complet de analize, să i se efectueze electrocardiogramă și ecografie abdomino-pelvină. Apoi, pe baza tuturor acestor informații și pe baza prescripțiilor medicului chirurg care a efectuat operația, se va stabili schema de tratament, planul de recuperare.

De asemenea, pacientul sau familia acestuia trebuie să știe dacă asistența medicală este asigurată permanent și cum este monitorizat bolnavul pe parcursul internării în privința parametrilor esențiali, precum tensiunea arterială, pulsul, saturația de oxigen, temperatura. În mod ideal, acești parametri trebuie verificați de cel puțin două ori pe zi. Tratamentul se poate schimba, în funcție de evoluția pacientului, conform monitorizărilor.

Vezi articolul complet pe www.stiripesurse.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Asistenta medicala

24 din 7

recuperare

MEDICALA SI INGRIJIRI PALIATIVE

Echipa de medici specialisti in recuperare medicala si recuperare AVC si personal auxiliar dedicat, disponibil non-stop, optiune de analize medicale de baza.
Spitalul dispune de 3 ambulante proprii, care pot transporta pacientii la costuri avantajoase, in conditii sigure, cu personal dedicat.

0 +

PATURI DISPONIBILE

0 +

PACIENTI INGRIJITI

0 +

ANGAJATI SPECIALIZATI

0 +

ANI EXPERIENTA

Intreg personalul este vaccinat anti-COVID 19

Inscrie-te la Newsletter

***Nu trimitem mesaje nesolicitate!

Spitalul Sfantul Sava ofera servicii de Ingrijiri Paliative, Recuperare Medicala, Kinetoterapie si Fizioterapie personal disponibil pentru interventii medicale 24/7, cazare de lux si 3 mese incluse, pentru pacienti adulti de toate varstele, din orice localitate din tara sau din strainatate, si indiferent de stadiul bolii.

Phone icon
0724021090
SUNA ACUM !
WhatsApp icon
0724338881
Update cookies preferences