Ce înseamnă recuperarea medicală după un accident vascular cerebral (AVC)

 Ce înseamnă recuperarea medicală după un accident vascular cerebral (AVC)

Recuperare medicală după un accident vascular cerebral (AVC)

Intervenția chirurgicală trebuie realizată în cel mai scurt timp după producerea unui accident vascular cerebral (AVC), pentru ca urmările lăsate asupra organismului să fie cât mai repede ameliorate. În acest sens, recuperarea medicală ulterioară operației  este important să fie corect realizată, în mod constant, profesionist, în centre medicale de specialitate. Nu se recomandă recuperarea acasă, întrucât pacientul trebuie supravegheat permanent, trebuie instruit și stimulat pentru a executa exercițiile de kinetoterapie, care presupun un efort important. În plus, sunt necesare și proceduri de fizioterapie, care, cu echipamentele de ultimă generație care există în unele spitale de specialitate, înregistrează progrese rapide pentru pacienți.

Dincolo de dificultățile create de lipsa mobilității, a deficiențelor de vorbire, pacienții se confruntă și cu probleme de natură psihologică, sunt marcați de depresii, descurajați că și-ar mai putea reveni și relua o viață cât mai apropiată de cea anterioară accidentului vascular.

recuperare medicalăAlina Ion, psiholog și manager al Spitalului pentru Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative spune că ”în procesul de recuperare, care este unul dificil și de durată, este deosebit de important pentru starea pacientului să fie întâmpinat de chipuri senine, care să-i dea încredere și speranță, care să-l încurajeze să execute exercițiile de kinetoterapie recomandate și să-i laude și cel mai mic progres. Boliile se vindecă și cu mintea, nu sunt suficiente doar medicamentele, iar dacă creierul este cuprins de teamă, de întristare, de disperare, niciun medic specialist nu mai poate învinge vreo boală”.

Este nevoie de mult efort, dar și de profesioniști în recuperare medicală pentru ca pacienții să-și poată recupera parțial sau total mobilitatea.

Prin tratamentele de recuperare medicală se urmărește restabilirea capacităților funcționale pierdute de o persoană, în urma unei traume survenite din cauza unui accident sau a bolii. Cu cât procedurile de recuperare medicală încep mai curând după intervențiile chirurgicale necesare în astfel de accidente, cu atât cresc șansele ca mobilitatea pacienților să fie recăpătată. De asemenea, frecvența și durata procedurilor de recuperare medicală au o influență covârșitoare asupra modului și duratei de recuperare a pacienților.

Spitalul Sfântul Sava din Pantelimon Ilfov oferă servicii de recuperare mediacală în regim de spitalizare continuă, cu asistență 24/7, asigurată de personal specializat, cu competență în servicii de recuperare medicală – fizioterapeuți, kinetoterapeuți și medici de recuperare.

Specialiștii în recuperare medicală de aici folosesc echipamente de ultimă generație, care au efecte vizibile în scurt timp asupra pacienților, precum electroterapia cu curenți Trabert, galvanic și diadinamic, terapia cu ultrasunete, laserterapia, magnetoterapia, regeneratorul TECAR, electroterapie cu curenți stereodinamici, curenți de înaltă frecvență, electroterapie skanlab, termoterapie, terapie cu lumină Bioptron etc. Luna trecută, spitalul de recuperare medicală a fost dotat cu două tipuri de echipamente medicale inovative pentru recuperarea mersului, respectiv a funcțiilor mâinii, prin stimulare electrică funcțională (FES). Aceste sisteme sunt foarte ușor de purtat de către pacienți, având forma unor orteze, dar cu funcții de contractare a mușchilor prin impulsuri electrice. Nu au fire și nu incomodează pacienții. 

Corneliu Anghel a suferit un accident vascular cerebral în 25 ianuarie. După două săptămâni de la internarea în Spitalul de Neurologie Obregia, a început recuperarea medicală la Spitalul Sfântul Sava, la recomandarea medicilor neurologi. ”Am venit pe targă. Partea dreaptă nu o simțeam deloc. O perioadă nu am știut nimic de mine. Apoi, după intervenția chirurgicală, am dorit neapărat să lucrez ca să-mi revin. De la starea de legumă, am ajuns la starea de acum: pot merge fără cărucior, pot merge și fără baston, dar îl port pentru siguranță. Kinetoterapeuții de la Sfântul Sava sunt exigenți, dar eu sunt dovada succesului lor. Eu i-am mințit mereu, în sensul că făceam mai multe exerciții decât îmi recomandau ei”, spune pacientul Corneliu Anghel, recuperat medical după o singură sesiune de internare la Spitalul Sfântul Sava.

Spitalul Sfântul Sava  este un centru medical multidisciplinar, cu o echipă formată din 180 de medici, asistenți medicali, specialiști în kineto și fizioterapie, infirmieri și personal nemedical. Are 118 paturi avizate, ambulanțe de transport pacienți și, de curând, o ambulanță tip C, dotată cu echipamente și personal specializat pe intervenții de urgență și resuscitare. Deține una dintre cele mai mari capacități de fizioterapie din România. Fiind un spital ridicat de la zero, condițiile de internare sunt la standarde ridicate, asemănătoare unui hotel de 4*. Numărul atât de mare de specialiști raportat la numărul maxim de pacienți care pot fi internați simultan explică atenția deosebită pe care o primește fiecare persoană internată.

Spitalul Sfântul Sava de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative din Pantelimon (Ilfov) asigură asistență medicală și monitorizare 24/7 bolnavilor oncologici sau cu alte afecțiuni grave, în faze terminale. Îngrijirile paliative se desfășoară în saloane cu 2 sau 3 paturi. De curând, a deschis și o secție cu 18 paturi pentru monitorizare permanentă a funcțiilor vitale ale pacienților, în regim de terapie intensivă.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro  

https://spitalulsfantulsava.ro/ 

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/ 

http://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/ 

https://spitalulsfantulsava.ro/fizioterapie/ 

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

Vezi articolul si pe G4Media.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Asistenta medicala

24 din 7

recuperare

MEDICALA SI INGRIJIRI PALIATIVE

Echipa de medici specialisti in recuperare medicala si recuperare AVC si personal auxiliar dedicat, disponibil non-stop, optiune de analize medicale de baza.
Spitalul dispune de 3 ambulante proprii, care pot transporta pacientii la costuri avantajoase, in conditii sigure, cu personal dedicat.

0 +

PATURI DISPONIBILE

0 +

PACIENTI INGRIJITI

0 +

ANGAJATI SPECIALIZATI

0 +

ANI EXPERIENTA

Intreg personalul este vaccinat anti-COVID 19

Inscrie-te la Newsletter

***Nu trimitem mesaje nesolicitate!

Spitalul Sfantul Sava ofera servicii de Ingrijiri Paliative, Recuperare Medicala, Kinetoterapie si Fizioterapie personal disponibil pentru interventii medicale 24/7, cazare de lux si 3 mese incluse, pentru pacienti adulti de toate varstele, din orice localitate din tara sau din strainatate, si indiferent de stadiul bolii.

Phone icon
0724021090
SUNA ACUM !
WhatsApp icon
0724338881