Dintre bolile grave de plămâni, bronhopneumopatia obstructivă cronică (BPOC) este una dintre cele mai răspândite, la nivel mondial: peste 250 milioane de oameni suferă de această afecțiune, iar estimările sunt că pacienții vor fi din ce în ce mai numeroși.
BPOC face dificilă respirația, deoarece bronhiile se îngustează progresiv și ireversibil. Cauzele principale ale dobândirii BPOC sunt fumatul, atât cel activ, cât și cel pasiv, expunerea cronică la praf industrial, la substante chimice volatile toxice, dar și factorii genetici.
Despre BPOC, specialiștii spun că nu se vindecă, însă poate fi gestionată prin terapie medicamentoasă și intervenții chirurgicale, care să ajute la diminuarea inflamării căilor respiratorii și plămânilor.
De acum înainte însă, există și în România 6 echipamente inovative, de ultimă generație, achiziționate de Spitalul de Recuperare Medicală ”Sfântul Sava” pentru pacienții săi. Este vorba despre 6 veste cu oscilație de înaltă frecvență, singurele din România.
Vesta cu oscilație de înaltă frecvență a peretelui toracic se folosește în terapiile aplicate în BPOC, astm acut, fibroză chistică, insuficiență respiratorie, după orice tip de intervenții chirurgicale ori în cazuri grave, precum pacienții dependenți de ventilator, aflați în comă ori după traheostomie etc.
Vesta cu oscilație de înaltă frecvență a peretelui toracic s-a dovedit a fi de 2-3 ori mai eficientă decât tehnicile tradiționale de terapie fizică toracică. Este bine tolerată și de pacienții cu sensibilitate crescută, iar terapia durează, în medie, 20 de minute.
Vesta se conectează la un monitor, sistemul de eliberare a căilor respiratorii fiind aproape total automatizat, intervenția personalului medical fiind minimă.
Avantajele acestui echipament medical inovativ rezultă din eliberarea plămânilor de excesul de mucus fără intervenție manuală, riscul de infecție pulmonară fiind redus.
Operarea este intuitivă, pe un ecran tactil de mari dimensiuni, iar impactul pneumatic este moale, fără niciun risc de leziune corporală. Gama de frecvențe este de la 1 la 20 Hz.
Vestele sunt personalizabile pentru fiecare pacient, fiind de două tipuri: de unica folosință sau refolosibile.
”Am achiziționat acest echipament de ultimă generație, care se folosește în marile clinici din străinătate, aducându-l în premieră la noi în țară. Avem 6 astfel de veste cu oscilație de înaltă frecvență a peretelui toracic, pe care le folosim în recuperarea medicală respiratorie. La Spitalul de Recuperare Medicală ”Sfântul Sava” avem alte 150 de achipamente inovative, majoritatea regăsindu-se doar în acest centru medical de excelență.
Avem peste 180 de angajați, din care 50 de terapeuți specializați în kinetoterapie și fizioterapie. Pachetele noastre de tratament cu internare în saloane de 1,2 și 3 paturi conțin câte 2 ședințe pe zi de fizioterapie și câte 2 ședințe pe zi de kinetoterapie, un regim intensiv de recuperare medicală, deoarece noi avem interesul ca pacienții noștri să se externeze cât mai repede recuperați, iar nu să rămână internați la noi timp cât mai îndelungat ”, explică Alina Ion, managerul Spitalului de Recuperare Medicală ”Sfântul Sava”.
Spitalul de Recuperare Medicală ”Sfântul Sava” investește constant în echipamente de ultimă generație, inovative, care se găsesc în marile clinici de profil din străinătate. Multe dintre acestea sunt aduse în premieră în România în Spitalul de Recuperare Medicală ”Sfântul Sava”.
Spitalul de Recuperare Medicală ”Sfântul Sava” oferă pachete de recuperare medicală intensivă, 7 zile din 7, inclusiv pe perioada weekendului și a sărbătorilor legale. Recuperarea medicală este asigurată pentru orice tip de afecțiune – recuperare ortopedică, recuperare respiratorie, recuperare neurologică, recuperare după AVC și după orice tip de intervenție chirurgicală.
Date de contact ale Spitalului ”Sf. Sava” – Ilfov:
0724.021.090 | 0724.338.881
contact@spitalulsfantulsava.ro
https://spitalulsfantulsava.ro/
Str.Cozieni nr 2, Pantelimon, Ilfov