Recuperare medicala dupa fractura de tibie

recuperare fractura

Un plan de tratament pentru recuperare medicala dupa o fractura de tibie sau dupa ce ati avut piciorul rupt poate ajuta la imbunatatirea miscarii, rezistenta si mobilitate functionala a piciorului si a gleznei.

Fracturile sunt o experienta dureroasa si va pot limita capacitatea de a merge normal si de a avea activitati obisnuite precum munca, recreere ori activitati atletice.

Cauzele ce pot duce la recuperare medicala dupa fractura de tibie

O fractura de tibie este adesea cauzata de o lovitura puternica catre partea inferioara sau in afara partii piciorului. Uneori, simplu act de alergare poate provoca microtrauma si poate aparea o fractura de tibie.

Semne si simptome ale unei fracturi de tibie

Semnele si simptomele tipice ale unei fracturi tibie includ, dar nu se limiteaza la:

  • durere pe partea exterioara a piciorului;
  • umflare pe partea exterioara a piciorului;
  • decolorare sau vanatai pe picior;
  • dificultate de mers sau de purtare a greutatii pe picior.
recuperare medicala dupa fractura de tibie

Daca v-ati ranit piciorul sau daca prezentati aceste simptome, este important sa vizitati imediat medicul specialist. Alegerea unui program de recuperare medicala dupa fractura de tibie este indicat daca doriti sa va reluati functia normala a piciorului.

Recuperare medicala dupa fractura de tibie: asteptari

Principalul obiectiv al unui plan de recuperare medicala dupa fractura de tibie sau de recuperare a unui picior rupt este de a depasi efectele imobilizarii si de a imbunatati functia legata de mers si deplasare.

Recuperarea medicala ajuta, de asemenea, pentru a pune un stres corespunzator pe osul care se vindeca.

Recuperarea medicala incepe, de obicei, cu o evaluare initiala in care kinetoterapeutul va colecta informatii despre problema dumneavoastra de sanatate.

Deficientele comune masurate si tratate dupa o fractura tibie includ:

  • interval de miscare. Intervalul de miscare se refera la mobilitatea din jurul unei articulatii sau articulatii specifice.
  • umflarea. Kinetoterapeutul poate indica exercitii pentru a ajuta la remedierea problemei considerate drept umflare. Acesta poate utiliza agenti fizici, cum ar fi caldura sau gheata, sau modalitati fizice precum stimularea electrica, care pot ajuta la gestionarea umflaturii.
  • durerea. Chiar si dupa o perioada de imobilizare, poate aparea o durere la nivelul piciorului si la glezna. Pe masura ce folositi mai mult piciorul si incepeti sa puneti din ce in ce mai multa greutate pe acesta, pot aparea dureri la muschi si articulatii. De asemenea, poate exista o durere acolo unde a fost fractura. Atunci cand optati pentru un program de recuperare medicala dupa fractura de tibie sau pentru un picior rupt, durerea este tinuta sub control.
  • forta. Daca ati avut piciorul rup si l-ati avut imobilizat, muschii nu au fost folositi si, prin urmare, pot deveni slabi. Un plan de recuperare medicala pentru picior rupt imbunatateste puterea muschilor din jurul piciorului si a gleznei. Pe masura ce va vindecati, pot fi necesare alte exercitii de recuperare medicala pentru imbunatatirea echilibrului, pentru a va asigura ca puteti sta in picioare, ca puteti merge si alerga normal.
  • mersul. Mersul se refera la modul in care oamenii merg. Dupa o fractura, mersul poate deveni o activitate mult mai solicitanta. Specialistii in tehnici de recuperare medicala dupa fractura de tibie vor realiza un plan pentru imbunatatirea mersului, cu ajutorul exercitiilor si prin implicarea in activitati specifice.
recuperare picior rupt

Exercitii de recuperare medicala pentru fracturi de glezna

Cea mai importanta componenta pentru recuperare dupa fractura tibie si recuperare medicala a unui picior rupt este exercitiul. Exercitiile dupa o fractura sunt orientate pentru a ajuta la imbunatatirea gamei de miscare si forta din jurul piciorului si gleznei.

Exercitiile care pot fi prescrise dupa o fractura pot include:

  • gama de miscare si exercitii de intindere;
  • exercitii de intarire a gleznei;
  • exercitii de mobilitate a piciorului;
  • exercitii de echilibru.

Recuperare medicala la Spitalul Sfantul Sava

Echipa de specialisti a Spitalului Sfantul Sava are o vasta experienta in abordarea pacientului care a suferit o gama variata de fracturi, cu planuri personalizate pentru recuperare dupa fractura de tibie. Oferim servicii medicale in ambulatoriu sau in regim de spitalizare continua, despre care puteti citi mai multe in Recuperare medicala cu internare. Puteti lua legatura cu noi prin e-mail la contact@spitalulsfantulsava.ro sau la telefoanele afisate pe site.

author avatar
Recuperare Medicala
Spitalul cu cele mai bune rezultate in Recuperare Medicala. Peste 7500 cazuri grave recuperate. Vrem sa te ajutam si pe tine sa-ti recastigi viata! Intra in contact cu noi chiar acum, suntem aici 24/7.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualizeaza preferinte cookie-uri