Mama a plâns când și-a văzut băiatul din nou în picioare, după ce rămăsese complet paralizat

După un plonjon în piscină, un tânăr din Constanța a rămas paralizat astă-vară.

Fractura de coloană cervicală se numără printre cele mai întâlnite patologii în cazul accidentelor rutiere, ale căderilor de la înălțime, dar și în practicarea unor sporturi. Conform statisticilor, majoritatea leziunilor de coloană cervicală sunt înregistrate la tinerii cu vârste între 15 și 24 de ani, cu precădere bărbați.

A avut fracturată coloana cervicală în două locuri, a suferit intervenții chirurgicale pentru reconstrucția fragmentelor osoase, dar speranțele de a mai putea merge sau de a-și mișca mâinile erau mai mult decât rezervate.

Fractura severă de coloană cervicală  provoacă leziuni ale măduvii spinării, ce pot fi ireversibile și permanente, precum paralizia totală (tetraplegie).

Pentru specialiști, tânărul pacient constănțean a fost diagnosticat cu tetraplegie incompletă AIS / FRANKEL B cu nivel neurologic C5 post TVMC ( fractura corp vertebral C5 cu tasare anterioara platou superior) operata pe 11.08.2022 – corpectomie C5, osteosinteză intersomatică C4 – C6 cu grefon osos autolog, fixare metalica anterioara cu placa si suruburi TCC minor CGS = 15 pct, vezică neruogenă, colon neurogen.

Pentru nespecialiști, starea pacientului era considerată fără șanse de recuperare. Și totuși…

Recuperarea medicală a tânărului Petru Petecilă a început la Spitalul Sfântul Sava, după  operația la coloana cervicală. Rezultate vizibile au fost înregistrate rapid, în primele două săptămâni. Acum merge susținut, dar va evolua spre și mai bine. Recuperarea este efectuată de un personal super-calificat, cu ajutorul a peste 100 de echipamente medicale de ultimă generație.

”Am început cu evoluție mică, dar foarte importantă, cu mișcatul degetelor de la mâna stângă, de la picior. Aici, la Sfântul Sava, găsești absolut totul în materie de echipamente de recuperare. Nu cred că există ceva ce nu găsești aici. Iar relația cu kinetoterapeuții este de parcă ne-am cunoaște din copilărie. Contează foarte mult să vii la sala de recuperare cu drag, căci este foarte obositor, presupune un efort mare, dar nu prea simți acest efort datorită personalului. Simți că evoluezi și ai un confort psihic, care ajută foarte mult” – Petru Petecilă, pacient al Spitalului Sfântul Sava.

Mama lui Petru a plâns când și-a văzut băiatul din nou pe propriile picioare: ”Doamne, câtă bucurie! Simt că m-am născut a doua oară… Vă mulțumim din suflet”, le-a spus mama lui Petru celor de la Spitalul Sfântul Sava, care îl îngrijesc pe fiul ei.

Pentru o recuperare cât mai rapidă și eficientă, este important și mediul în care au loc procedurile, de aceea Spitalul Sfântul Sava a investit mult în crearea unui spațiu care să semene cât mai puțin cu un spital, cu un mediu familial, cald, primitor, care să sprijine pacienții să aibă un psihic optimist, cu încredere că recuperarea sa va fi posibilă. În echipa spitalului, se află și psihologi, și logopezi, astfel încât bolnavii să aibă toate condițiile unei refaceri optime, pe toate planurile.

Spitalul Sfântul Sava are 40 de specialiști în kinetoterapie și fizioterapie pentru 118 paturi autorizate, ceea ce înseamnă că grija și timpul dedicate recuperării fiecărui pacient internat sunt generoase. În secția de urgențe, dotată cu 18 paturi dotate cu monitoare ATI, pot fi internați pacienții care au suferit intervenții chirurgicale de orice natură, la 48 de ore după operație. Tot aici pot fi îngrijite și cazurile grave, de paliație.

content-image

Centrul deține peste 100 de echipamente medicale de ultimă generație, o ambulanță tip C, cu echipamente de resuscitare și terapie intensive. Echipamentele de ultimă generație ale Spitalului Sfântul Sava permit efectuarea recuperării medicale pasive, fără niciun efort fizic din partea pacientului aflat încă în ATI. Această recuperare medicală timpurie dă șanse mari de succes în refacerea pacientului.

Spitalul Sfântul Sava funcționează a fost ridicat de la zero și nu a înregistrat niciun caz de Covid ori de infecții nosocomiale. Funcționează de patru ani, în Pantelimon, Ilfov, cu cele mai bune rezultate dovedite în recuperare medicală.

Spitalul Sfântul Sava face internări pentru recuperare medicală sau îngrijiri palliative în saloane cu 2 sau 3 paturi. Fiecare salon este conectat la instalația de oxigen, are baie proprie, adaptată nevoilor pacienților cu deficiențe majore locomotorii și este supravegheat video din camerele de gardă, astfel încât în orice moment, pacienții aflați în dificultate sau care au nevoie de ajutor, să fie observați și sprijiniți.

content-image

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

https://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

author avatar
Recuperare Medicala
Spitalul cu cele mai bune rezultate in Recuperare Medicala. Peste 7500 cazuri grave recuperate. Vrem sa te ajutam si pe tine sa-ti recastigi viata! Intra in contact cu noi chiar acum, suntem aici 24/7.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualizeaza preferinte cookie-uri