Spitalul Sfantul Sava pentru Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative, situat la doi pași de București, a fost înființat din nevoia acută a familiilor cu bolnavi ce au nevoie de recuperare medicală după accidente cerebro-vasculare, după orice alt tip de accidente ce reduc mobilitatea sau care au nevoie de îngrijiri paliative specializate.
Spitalele din România nu fac față solicitărilor. Un raport din 2019, realizat pentru Banca Mondială, arăta că în 17 dintre județele României nu exista niciun pat pentru îngrijire paliativă, nici în sistem public, nici în privat. Același document arată că ar fi nevoie de 172.000 de paturi, anual, în România, dar numai 480 de medici sunt atestați în îngrijiri paliative. Dintre aceștia, doar puțini peste 100 au raportat că lucrează în servicii de îngrijiri paliative.
Spitalul Sfântul Sava pune la dispoziția pacienților internați programe complexe de kinetoterapie și fizioterapie individualizate, desfășurate într-un cadru medical specializat, multidisciplinar, folosind peste 100 de echipamente de ultimă generație.
Cu multă răbdare și tehnici eficiente, echipa formată din 30 de kinetoterapeuți si fizioterapeuți, 8 medici specialiști, 30 de asistenți medicali și 48 de infirmiere, reușesc să obțină rezultate vizibile în mobilitatea pacienților, într-o perioadă scurtă de la internare. Fiind o echipă atât de numeroasă, specialiștii se ocupă atent de fiecare pacient în parte, terapiile aplicându-se zilnic și, în funcție de schema de tratament, chiar și de două ori pe zi.
Testimonial: ” M-am internat cu hemiplegie flască, sechele de infarct cerebral și anevrismul unor artere. În urma ședințelor de kinetoterapie, fizioterapie și masaj terapeutic, cu ajutorul echipei de specialiști în recuperare medicală din Spitalul Sfântul Sava, am plecat acasă mergând. – Mariana Pușcașu, pacientă
Serviciile medicale sunt acordate în regim de cazare hotelieră la standarde înalte, având 3 mese incluse, pentru pacienți adulți de toate vârstele, din orice localitate din țară sau din străinătate și indiferent de stadiul bolii. Hrana este preparată zilnic în bucătăria proprie, după un meniu adaptat pacienților cu nevoi speciale. Internarea pentru recuperare medicală se asigură în saloane cu 2 și 3 paturi, în regim de spitalizare continuă, asistență medicală 24/7 oferită de personal specializat, cu competență în servicii de recuperare medicală.
Cu un plan de tratament complex, Spitalul Sfântul Sava înregistrează, în cei trei ani ai săi de funcționare, rezultate remarcabile în recuperarea medicală a unor pacienți cărora nu li se mai dădea nicio șansă la reluarea mobilității și o viață independentă. Luna trecută, Spitalul Sfântul Sava a achiziționat o ambulanță de tip C, care poate interveni în regim de urgență, pentru resuscitare, cu personal specializat, precum și 18 paturi cu echipament de terapie intensivă pentru noua secție ATI, ce va fi deschisă în curând.
La Spitalul Sfântul Sava, regula de la care nu se abate niciunul dintre angajați este de a îngriji pacienții ca pe membrii propriei familii. De aceea, la Spitalul Sfântul Sava nu te simți al nimănui, oricât de greu ți-ar fi să faci ceva de unul singur.
Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:
0724.021.090 | 0724.338.881
contact@spitalulsfantulsava.ro
Vezi și pe: stiripesurse.ro