RECUPERARE NEUROLOGICA (DUPA AVC)
Recuperarea neurologica (dupa AVC) este realizata folosind metode de recuperare speciale, concepute pentru persoanele cu boli, leziuni sau tulburari ale sistemului nervos. Recuperarea neurologica poate imbunatati adesea functia, reduce simptomele si imbunatateste bunastarea pacientului.
Serviciile de recuperarea neurologica sunt concepute pentru a ajuta pacientii cu boli neurologice sau nervoase. Recuperarea dupa AVC isi propune sa creasca functia, sa reduca simptomele si sa imbunatateasca calitatea vietii unui pacient. Tipurile de tratamente de recuperare neurologica recomandate depind de zonele corpului afectate de starea neurologica.
Afectiuni care pot beneficia de recuperare neurologica: leziunile, infectiile, bolile degenerative, defectele structurale, tumorile si tulburarile din sistemul circulator pot afecta sistemul nervos.
Echipa noastra de specialisti in recuperare neurologica are drept scop imbunatatirea calitatea vietii pacientilor, oferindu-le instrumentele si suportul necesar pentru a-si recastiga independenta si functionalitatea in cel mai scurt timp posibil.
Servicii de recuperare medicala
- Spitalizare in camera simpla, dubla sau tripa
- Consult evaluare standardizată medic specialist
- Consult de specialitate – recuperare medicală
- 1 sedinta pe zi de Kinetoterapie[Cusca Rocher, masa Galileo, roata marinareasca, bicicleta ergonomica, banda mers, scaun cvadriceps, Thera Balo – echilibru, simulator tigo, scari si paralele, Kinetec pentru mana si picior, masa activitati pentru mana, Thera Bemo]
- 1 sedinta pe zi de Fizioterapie personalizata[Bioness, Shockwave, Tecar, electroterapie tens, cif, laser, ultrasune – trabert, galvanic, diadinamic, theormoterapie, lampa, argila, Magnetoterapie, echipament drenaj limfatic]
- 1 sedinta pe zi de Masaj medical
- Linie de garda medic specialist 24/24
- Monitorizare pacienti 24/24
- 3 mese pe zi [5 mese pe zi, pentru pacientii casectici, diabetici, etc] ---
- Procedurile de recuperare sunt efectuate inclusiv sambata si duminica [avem program 24/24]
- Oferta disponibila pentru pacientii de toate varstele [18-65+ ani]
- Fiecarui pacient ii este alocat 1 kinetoterapeut responsabil de recuperare
- Pastram permanent legatura cu apartinatorii, trimitem clip-uri video din cadrul sedintelor de recuperare
- Linie telefonica directa catre medicii nostri pentru situatia medicala a pacientului
- Linie telefonica directa catre kinetoterapeutul alocat pacientului/apartinatorilor, pentru informatii referitor la programul de recuperare si evolutia acestuia
GRATUIT: 1 sedinta suplimentara de kinetoterapie si masaj medical, in functie de capacitatea fizica si diagnosticul fiecarui pacient internat, fara costuri suplimentare.
- Medici specialisti in domeniile: chirurgie generala, medicina interna, recuperare medicala, neurologie, psihiatrie, boli infectionase, gastroenterologie si paliatie.
- Pachetul de recuperare este personalizat în funcție de diagnosticul fiecărui pacient. Meniuri personalizate pentru fiecare patologie (ex. regim diabetic, regim renal)
- ATENTIE: La internare se efectueaza obligatoriu un set de 46 analize de laborator, consult medical, EKG, test antigen rapid SARS COV2 si Gripa.
- Medicamentele, analizele de laborator in dinamica, investigatiile suplimentare si materialele sanitare nu sunt incluse in pretul de baza.
De ce sa alegi Spitalul Sfantul Sava pentru recuperare medicala
Recuperarea medicala reprezinta un domeniu de activitate complex, care are mai multe componente: profesionala, educationala si sociala. Prin tratamentele de recuperare medicala se urmareste restabilirea capacitatilor functionale pierdute de o persoana in urma unei traume survenite din cauza unui accident sau a bolii.
Scopul este de a imbunatati si de a restabili capacitatea functionala si calitatea vietii pentru peroanele cu dizabilitati fizice, afectiuni dizabilitante si/sau handicap, obiectul fiind restabilirea functiei optime in contextul prezentei unor diverse leziuni fizice, tisulare si/sau functionale.
Spitalul nostru privat pune la dispozitie servicii de recuperare medicala cu internare in saloane de 1, 2 si 3 paturi, sala de recuperare cu peste 90 de echipamente de ultima generatie indispensabile pentru obtinerea unor rezultate optime in procesul de tratare a pacientilor nostri si un numar de peste 175 de angajati care asigura servicii de calitate la norme europene.
Departamentul de recuperare medicala pune la dispozitia pacientilor programe complexe de recuperare medicala, tratamente individualizate eficiente, aplicate intr-un cadru medical specializat, multidisciplinar si cu sprijinul aparaturii de ultima generatie achizitionate in vederea accelerarii procesului de recuperare a pacientilor.
Cu multa rabdare si tehnici eficiente, cu echipamente speciale si aparatura de ultima generatie, echipa noastra de medici, kinetoterapeuti si fizioterapeuti reusesc, in 14-28 zile de terapie, sa obtina rezultate vizibile in ceea ce priveste mobilitatea pacientilor. Testimonialele pacientilor nostri stau drept dovada pentru povestile de success in recuperare medicală care au loc in cadrul spitalului nostru.
Din grija pentru pacientii nostri, tot personalul spitalului a fost vaccinat anti-COVID19. Spitalul Sfantul Sava este unul dintre cele mai sigure spitale din Romania:
Recuperare medicala in regim de spitalizare continua, asistenta medicala 24/7, personal specializat, cu competenta in servicii de recuperare medicala – 45 kinetoterapeuti si medici de recuperare.
Spitalul are 18 paturi pentru urgente (ATI), 18 monitoare ATI
FAQ - INTREBARI FRECVENT ADRESATE
Recuperarea medicala este dedicata persoanelor de toate varstele care necesita reabilitare din cauza conditiilor medicale, avand ca scop imbunatatirea functiei si calitatii vietii.
Recuperarea Medicala este o specialitate medicala clinica independenta, responsabila de prevenirea, diagnosticarea, tratarea si managementul reabilitarii persoanelor cu afectiuni dizabilitante si comorbiditati la toate varstele, in vederea promovarii capacitatilor si performantelor fizice si cognitive ale acestor persoane, precum si in vederea cresterii calitatii vietii acestora.
Scopul este de a imbunatati si de a restabili capacitatea functionala si calitatea vietii pentru peroanele cu dizabilitati fizice, afectiuni dizabilitante si/sau handicap, obiectul fiind restabilirea functiei optime in contextul prezentei unor diverse leziuni fizice, tisulare si/sau functionale.