Electroterapia in procesul de recuperare: ce este, cand este utila si cand este interzisa

fizioterapie dupa fractura

Fizioterapeutii folosesc o varietate de instrumente pentru a gestiona durerea, pentru a restabili raza de miscare si pentru a trata afectiunile sistemului musculo-scheletic. Alaturi de metode precum mobilizarea articulara, intinderea si exercitiile directionate, fizioterapeutul ar putea recomanda electroterapia ca optiune de tratament. Iti explicam care sunt beneficiile si ce contraindicatii ale electroterapiei se cunosc.

Folosind dispozitive specializate, concepute pentru a stimula electric nervii, muschii sau tendoanele corpului, fizioterapeutii pot valorifica beneficiile electroterapiei pentru a promova tratarea leziunilor, a promova vindecarea si a calma durerea.

Ce este electroterapia

Electroterapia este o forma de tratament medical specifica fizioterapiei care foloseste mici impulsuri electrice pentru a repara tesutul, a stimula muschii si a creste forta musculara. Poate ajuta la reducerea durerii si la vindecarea organismului

Beneficiile electroterapiei

Electroterapia este o modalitate blanda si non-invaziva, care functioneaza prin stimularea nervilor si muschilor de pe suprafata pielii.

  • Prevenirea si tratarea atrofiei musculare. Atunci cand muschii nu pot fi folositi din cauza unei leziuni sau a unei boli, acest lucru poate duce la atrofie musculara. Atrofia musculara nu numai ca restrictioneaza miscarea si impactul calitatii vietii, dar poate contribui si la durere si rigiditate. Din fericire, electroterapia poate ajuta la prevenirea atrofiei prin stimularea muschilor sa se contracte.
electroterapie bucuresti
  • Creeaza un efect de incalzire in corp, care imbunatateste circulatia si stimuleaza vindecarea. Circulatia sanatoasa este un aspect important al procesului de vindecare. Sangele oxigenat aduce substante nutritive in celulele noastre si ajuta la vindecarea tesuturilor. In plus, circulatia sanatoasa ajuta la eliminarea toxinelor din organism pentru a avea un corp mai sanatos. Studiile au aratat ca prin electroterapie se poate imbunatati semnificativ fluxul de sange in organism.
  • Reducerea durerii. Cei care sufera de dureri simt amorteala, furnicaturi, arsura, slabiciune musculara si dureri generale in tot corpul. Un fizioterapeut poate folosi electroterapia pentru reducerea disconfortului.
  • Stimularea electrica transcutanata nervoasa. Scopul este stimularea nervilor senzoriali pentru ameliorarea durerii si este adesea utilizat atat pentru neuropatie, cat si pentru afectiuni cronice.

Cum functioneaza electroterapia

Dispozitivele electroterapeutice pot oferi diferite forme de unde terapeutice. Un dispozitiv de stimulare electrica include electrozi care sunt atasati la zona de tratament si atunci cand este activat, energia electrica a dispozitivului determina muschii sa se contracte. Aceasta contractie imita miscarea naturala a organismului in timpul activitatii si poate preveni atrofierea musculara.

contraindicatii ale electroterapiei

Cand sa alegeti electroterapia

Electroterapia poate fi utilizata in terapia fizica pentru a trata diverse probleme ale pacientilor, inclusiv:

  • Durere acuta si cronica
  • Sciatica si dureri de spate sau ale coloanei
  • Tendinita si vindecarea ranilor
  • Fibromialgia
  • Artrita
  • Bursita
  • Durere si umflare post-chirurgicala
  • Complicatii asociate cu diabetul

Contraindicatii ale electroterapiei

In timp ce conceptul de utilizare al energiei electrice pe corp poate parea dureros si ingrozitor, nu este asa in realitate. Multi oameni descriu electroterapia ca fiind relaxanta.

Deoarece electroterapia nu patrunde in organism in niciun fel, nu produce efecte secundare. Chiar si folosirea dispozitivelor de electroterapie nu dauneaza organismului. Electroterapia poate fi folosita ori de cate ori este nevoie, prin urmare nu se cunosc contraindicatii ale electroterapiei, atunci cand tratamentul este realizat de specialisti.

Puteti citi mai multe despre electroterapie in Bucuresti, costuri si pachete, aici: Recuperare medicala in ambulatoriu. Suna-ne sau lasa-ne un mesaj si noi iti vom raspunde in cel mai scurt timp!

author avatar
Recuperare Medicala
Spitalul cu cele mai bune rezultate in Recuperare Medicala. Peste 7500 cazuri grave recuperate. Vrem sa te ajutam si pe tine sa-ti recastigi viata! Intra in contact cu noi chiar acum, suntem aici 24/7.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualizeaza preferinte cookie-uri