După un accident vascular total, al trunchiului cerebral, am intrat într-un fel de comă vreo 5 zile și după ce m-au scos din comă, imediat familia mea m-a mutat aici, la Spitalul Sfântul Sava, deci cam la 7 zile de la accident.
Când am ajuns, mișcam doar ochii, atât, cu care nu vedeam, doar îi mișcam.
Singurul lucru intact care mi-a rămas în urma acestui accident au fost urechile și creierul mare, , în rest, totul a fost afectat. În 4 luni, precum vedeți, nu pot să spun că sunt un om normal, dar mă apropii de o jumătate de om normal. Adică, întâi m-au învățat să respir, că nu respiram. M-au băgat pe oxigen și m-au învățat să respir. M-au învățat să înghit. M-au învățat să vorbesc, să văd. Am văzut cam la o săptămână. Apoi, alte funcții care mai țin de noi, tușit, funcții gastrice și așa mai departe. Terapeuții, din prima zi, au început să mă învețe să-mi țin echilibrul și mai apoi să încep să merg.
Sunt optimistă din două motive. În primul rând că eu sunt foarte determinată să mă recuperez pentru mine – am 65 de ani, vreau să mai trăiesc normal – și pentru familia mea, pentru că nu vreau să fiu o povară pentru ei. Dar optimistă sunt pentru că am văzut tratamentul și ce fac ei aici, la Spitalul Sfântul Sava, și o să reușesc pentru că nu mă las.
Am ajuns aici pentru că fiul meu, familia mea, a vorbit cu foarte multă lume și un medic care este prieten cu noi știa de spitalul ăsta și i l-a recomandat fiului meu și el m-a luat de la Elias și m-a adus aici. Chiar aici m-am așezat, pe patul ăsta, și se uita la mine cu niște ochi speriați și îmi spunea: ”Mami, o să fii bine, îți promit!” Și când am văzut copilul atât de speriat, am zis domnule, copilul meu e prima oară când îl văd în halul ăsta. E speriat că o să mor, probabil, așa că ar fi bine să încerc. Și am încercat și bine am făcut pentru că vreau să spun că după aceea am intrat pe internet, am vorbit cu familia mea și am văzut că nu mai există un spital ca Sfântul Sava, la nivelul ăsta de calitate vreau să spun, că așa mai sunt, și cu atâtea rezultate.
Eu am văzut în jurul meu printre colegii de suferință cum unii își revin total, oameni care pleacă pe picioarele lor. La mine nu e cazul acum pentru că și accidentul a fost de o natură mai specială, dar de făcut o să mă fac bine, datorită acestei terapii de aici, unde nu numai terapeuții sunt numărul 1, dar toți de la medici, infirmiere, toți contribuie. Pentru că, aici, să vă spun, unui om ca mine, de exemplu, nu-i trebuie numai gimnastică ca să-și revină, psihic ai nevoie de mult sprijin. Când îmi spune Cătălina: Bravo!, chiar dacă eu sunt conștientă că am greșit și nu am făcut bine, simt că e ok și că pot să mai fac un pas și asta contează, când un om stă lângă tine și te încurajează, te mângâie, îți spune o vorbă bună. Să știți că sunt și infirmiere care te mângâie și îți spun: „Stai liniștită că o să fie bine!” Aici este și psiholog care se ocupă de cei bolnavi, deci e un ansamblu întreg care ține de recuperarea ta în acest spital, dar pe partea motorie terapeuții sunt importanți, că ei te iau de la zero și te duc să pleci pe picioarele tale de multe ori.
Mărturia pacientei Spitalului Sfântul Sava poate fi urmărită în videoclipul de mai jos. Spitalul Sfântul Sava poate fi vizitat, cu o programare telefonică anterioară, pentru a vă convinge că este un loc cu totul special, unde Dumnezeu lucrează prin oameni.
Cu un plan de tratament complex, Spitalul Sfântul Sava de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative înregistrează, în cei trei ani ai săi de funcționare, rezultate remarcabile în recuperarea medicală a unor pacienți cărora nu li se mai dădea nicio șansă la reluarea mobilității și o viață independentă. Luna trecută, Spitalul Sfântul Sava a achiziționat o ambulanță de tip C, care poate interveni în regim de urgență, pentru resuscitare, cu personal specializat, precum și 18 paturi cu echipament de terapie intensivă pentru noua secție ATI, ce va fi deschisă în curând.
La Spitalul Sfântul Sava, regula de la care nu se abate niciunul dintre angajați este de a îngriji pacienții ca pe membrii propriei familii. De aceea, la Spitalul Sfântul Sava nu te simți al nimănui, oricât de greu ți-ar fi să faci ceva de unul singur.
Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:
0724.021.090 | 0724.338.881
contact@spitalulsfantulsava.ro
https://spitalulsfantulsava.ro/
Vezi articolul și pe: stiripesurse.ro