E: contact@spitalulsfantulsava.ro
Tel: 0724.021.090, 0724.338.881
Fizioterapie

Ce se întâmplă după un accident vascular cerebral?

Un accident vascular cerebral apare atunci când fluxul de sânge către creier este compromis din cauza unui blocaj în arteră (un accident vascular cerebral ischemic). Accidentele vasculare cerebrale sunt, de asemenea, cauzate de scurgeri de sânge în creier de la o arteră fisurată (un accident vascular cerebral hemoragic).

Acest lucru provoacă o serie întreagă de simptome, care includ:

  • Paralizia (de obicei pe partea afectată a corpului).
  • Amorţeli în extremități (mâini, picioare, brațe sau picioare).
  • Dificultate de vorbire și închiderea completă a gurii.
  • Dificultate de înghițire și de băut.
  • Ameţeală.
  • Respiraţie dificilă.
  • Pierderea echilibrului și a coordonării.
  • Dureri de cap.

Utilizarea fizioterapiei pentru tratament

Exerciţiile de fizioterapie ajută la prevenirea și controlul multor complicații ale accidentului vascular cerebral. Perioada de timp pe care o persoană și fizioterapeutul o petrece pentru fiecare parte a planului de recuperare este determinată de condiția pacientului. Specialistul  va elabora un plan care ajută pacientul să atingă noi obiective și să își păstreze normalitatea într-un mediu sigur și controlat.

Ședințele de fizioterapie se concentrează pe restabilirea funcției fizice în urma unui accident vascular cerebral. Serviciile de reabilitare a supraviețuitorilor de accident vascular cerebral, inclusiv fizioterapia, sunt furnizate în unități specializate cum ar fi centre de fizioterapie.

Fizioterapia are un impact pozitiv în prevenirea evenimentelor acute ulterioare și susține capacitatea individului de a trăi independent prin intervenții țintite care vizează îmbunătățirea echilibrului, forței, coordonării și funcției.

sedinta de fizioterapie

Fizioterapia ajută la gestionarea durerii

Durerea cronică poate fi una dintre cele mai frustrante condiții de experimentat, mai ales dacă nu se cunoaște cauza de bază. Cu toate acestea, procedurile de fizioterapie și vă pot ajuta să vă mobilizați articulațiile și țesutul moale și să restabiliți funcția musculară, reducând durerile sau eliminând total durerea. Atunci când pacienții continuă să efectueze în mod regulat exercițiile de fizioterapie stabilite de specialist, pacientul poate deveni independent chiar și după finalizarea programului.

Fizioterapia îmbunătățește mobilitatea și echilibrul

Adesea, după o accidentare gravă sau o intervenție chirurgicală, poate fi greu pentru pacienți să se întoarcă la viaţa de dinainte. Mobilitatea poate fi restricționată, iar activitățile simple precum scrisul, mâncatul sau echilibrarea corpului se pot dovedi a fi o provocare. Exercițiile de fizioterapie pot restabili mobilitatea, pot face mersul și deplasarea în siguranță și chiar pot îmbunătăți coordonarea și echilibrul la pacienții cu risc ridicat de căderi.

Cum vă poate ajuta un fizioterapeut?

tratarea afectiunilor prin fizioterapie

Dacă sunteți în căutare de  servicii de fizioterapie în Bucureşti, specialiștii nostri vor  identifica simptomele și activitățile de rutină care au dus la condiția actuală. Un plan de tratament este apoi elaborat pentru dvs și este personalizabil pe măsură ce recuperarea dvs va continua. Obiectivele sunt de a ajuta articulațiile dvs. să se miște mai bine și de a restabili sau crește flexibilitatea, rezistența, coordonarea și echilibrul.

După ce au făcut un accident vascular cerebral, oamenii au dificultăți în a se deplasa, a vorbi sau a desfășura alte activități cotidiene. În timp ce medicamentele sunt utile în tratarea cauzei inițiale a accidentului vascular cerebral, fizioterapia poate fi de folos pe termen lung. Fizioterapia începută imediat după un accident vascular cerebral poate duce la rezultate mai bune. Majoritatea pacienților care au suferit un accident vascular cerebral vor avea nevoie de fizioterapie pentru a-i ajuta să obțină cele mai bune rezultate posibile.

Dificultățile în a ne deplasa sau a vorbi, rezultate în urma unei efecțiuni cardio vasculare, pot fi reduse prin tratarea cauzei și prin fizioterapie.

CONTACTAȚI-NE!CONTACTAȚI-NE!

Cum va putem ajuta?

 

CENTRUL MEDICAL DE GERIATRIE, RECUPERARE ȘI ÎNGRIJIRI PALIATIVE SFÂNTUL SAVA S.R.L.

Judeţul Ilfov, oraş Pantelimon, str. Cozieni nr.2, J 23/3390/2018, CUI 39643885

C.G.R.P. SPITALUL SFÂNTUL SAVA

Spitalul Sf Sava își păstrează activitatea în regim normal și aplicăm cele mai bune măsuri de protecție: procedurile de triaj sunt stricte, măsurile de igienizare sunt drastice, astfel incât spitalul să fie un mediu sigur pentru pacienții noștri și pentru personalul medical.
Personalul medical este testat periodic conform legislației in vigoare.

Începând cu data de 23.04.2020, internăm persoane doar cu testul Real Time PCR negativ realizat cu maxim 48 h înainte de data internării.
Nu realizăm testarea la internare, ci doar la externare cu 48 h înainte.

Vă rugăm să înțelegeți situația dată și să respectați restricțiile aplicate pentru binele pacienților noștri!

Cu stimă,

Echipa Sp. Sf. Sava