E: contact@spitalulsfantulsava.ro
Tel: 0724.021.090, 0724.338.881
rezultat comisie ministerul sanatatii

Facem tot posibilul pentru a ajuta cât mai mulți pacienți

Lupta cu birocraţia, cu întreg sistemul şi cu oamenii care ne pun piedici nu ne descurajează. Facem toate eforturile omenești pentru a reuși ca Spitalul Sfântul Sava să colaboreze cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Din păcate acest lucru încă nu este posibil. De luni întregi încercăm să încheierea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate, pentru a putea alina măcar puţin din durerea  celor care suferă de boli chinuitoare, inclusiv de cancer. Ni se pun piedici, deşi toate controalele avute dovedesc faptul că spitalul îndeplinește toate condițiile pentru a lucra cu Casa de Asigurări.

Ne dorim din tot sufletul să încheiem un contract cu Casa de Asigurări pentru a-i ajuta pe oamenii aflaţi în suferinţă. Avizarea Spitalului a durat prea mult, ceea ce a dus la întârzierea cu un an a încheierii contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate. Funcționarii Ministerului Sănătății au întârziat cu rea credință avizarea, așa cum reiese și din raportul Comisiei de Disciplină a Ministerului Sănătății.

Acest lucru însemnă că bolnavilor internați nu li se decontează cheltuielile. Acesta este un comportament abuziv al funcționarilor publici şi trebuie să dispară, trebuie să existe precedentul sancționării celor care nu își îndeplinesc atribuțiile de serviciu.

În spitalul Sfantul Sava avem datoria morală de a oferi tot ce e mai bun părinților noștri, căci, fără sacrificiile lor, nu am fi fost astăzi ceea ce suntem. Finalul drumului lor trebuie să fie lin, fără suferințe, fără dureri, vegheat cu blândețe și înțelegere pentru problemele pe care le au. Sunt valorile noastre călăuzitoare. Iar colaborarea cu Casa de Asigurări ar putea ajuta mult mai multă lume decât o putem face acum.

Este trist ca majoritatea pacienţilor din centru sunt aflaţi în stadii avansate ale bolilor cronice de care suferă şi aceştia sunt nevoiţi să-şi plătească spitalizarea pentru două săptămâni pe fiecare lună. Dacă procesul de avizare ar fi decurs normal, fără întârzieri cu rea voință,  Casa de Asigurări de Sănătate ar fi putut să deconteze serviciile medicale pentru îngrijirea pacienţilor în fază terminală.

Bolnavii sunt cei care suferă din cauza indiferenței

Există pacienţi care mor din cauza unor funcţionari care aprobă dosare în fals şi chiar dacă am anunţat Casa de Sănătate prin memorii de fraudă din sistem, nu s-a schimbat nimic. S-a întâmplat doar să trimită controale şi atât. Răspunsurile primite de-a lungul timpului au fost că vor face verificări şi atât. Nimic mai mult. Nimic nu s-a făcut, iar oamenii mor.

În spitalul Sfantul Sava am încercat să avem o abordare diferită și am reușit pentru că avem ani de experiență în îngrijirea la domiciliu a bolnavilor în faza terminale și a vârstnicilor. Pentru că plângeam după fiecare dramă în fața căreia deveneam neputincioși. Şi încă ne considerăm neputincioși atâta timp cât există mulţi bolnavi pe care am putea să îi îngrijim dar nu putem pentru din cauza birocrației.

Am încercat de multe ori în ultimii ani să sesizăm neregulile din sistem, dar nu ne-am ales decât cu controale la propriul spital din păcate. Asta înseamnă un sistem corup, un sistem unde sănătatea oamenilor nu e pusă pe primul plan, ci interesele funcţionarilor.

Spitalul Sfantul Sava dispune de două secţii cu câte 45 de paturi pentru cazurile de pacienţi în faze terminale şi 45 de paturi pentru pacienţii care au nevoie de recuperare medicală.

Asta înseamnă că aproximativ 1600 de pacienţi grav bolnavi au fost privaţi de îngrijirile medicale de care ar fi putut să beneficieze în centrul Sfântul Sava. De ce? Din cauza faptului că bolnavii nu pot face internări decontate de Casa de Asigurări. Ne vom lupta cu întreg sistemul şi nu vom abandona această luptă până nu vom reuşi.

Vom continua să luptăm iar împreună cu Bunul Dumnezeu, suntem convinși că vom reuși.

Ne dorim să putem ajuta oamenii şi să obţinem acele avize pentru ca tratamentele să fie accesibile tuturor. Suntem sătui să vedem oameni buni murind din cauza indiferenţei altora! Ne vom lupta pentru pacienţi şi suntem convinși că împreună cu bunul D-zeu vom reusi, indiferent care vor fi costurile.

Vom continua să luptăm pentru tine! Fii încrezător, vom reuși!

CONTACTAȚI-NE!CONTACTAȚI-NE!

Cum va putem ajuta?

 

CENTRUL MEDICAL DE GERIATRIE, RECUPERARE ȘI ÎNGRIJIRI PALIATIVE SFÂNTUL SAVA S.R.L.

Judeţul Ilfov, oraş Pantelimon, str. Cozieni nr.2, J 23/3390/2018, CUI 39643885

C.G.R.P. SPITALUL SFÂNTUL SAVA

Spitalul Sf Sava își păstrează activitatea în regim normal și aplicăm cele mai bune măsuri de protecție: procedurile de triaj sunt stricte, măsurile de igienizare sunt drastice, astfel incât spitalul să fie un mediu sigur pentru pacienții noștri și pentru personalul medical.
Personalul medical este testat periodic conform legislației in vigoare.

Începând cu data de 23.04.2020, internăm persoane doar cu testul Real Time PCR negativ realizat cu maxim 48 h înainte de data internării.
Nu realizăm testarea la internare, ci doar la externare cu 48 h înainte.

Vă rugăm să înțelegeți situația dată și să respectați restricțiile aplicate pentru binele pacienților noștri!

Cu stimă,

Echipa Sp. Sf. Sava