Istoricul Spitalului Sfantul Sava  Pantelimon - Ilfov 

Istoria Spitalului Sfantul Sava  Pantelimon – Ilfov incepe in 2015 cand Alina Ion, managerul Spitalului, a inceput sa puna bazele celui mai modern spital privat din Romania, implicandu-se direct in selectia materialelor folosite in constructia acestuia, design-ul interior si alegerea unui personal medical care sa ofere servicii medicale de calitate superioara si care sa se comporte cu pacientii spitalului asa cum s-ar purta cu ei insisi daca ar fi la pat, in locul pacientilor pe care ii are in grija.

Dorinta de a construi un astfel de spital insa are radacini mult mai adanci, din perioada copilariei managerului spitalului, Alina Ion:

„Eu am crescut la tara, in Teleorman, satul Merisani, Comuna Babaita… Strabunica mea era moasa satului si mergeam peste tot, impreuna cu ea, inca de la varsta de 3 ani. Eram nedezlipita de fusta ei. Oamenii o chemau in principal pentru nasteri dar si pentru alte afectiuni pe care le aveau. Totul se petrecea sub ochii mei de copil, fascinati de ceea ce vedea.

La 9 ani am ingrijit primul batran, pe tanti Marcela. Locuia la doua case, distanta, de scoala. Daca intarziam in cate o zi, “tovarasa”, cum spuneam pe atunci, stia unde sunt. O schimbam, pe tanti Marcela, ii dadeam sa manance, ii faceam curatenie si plecam la ore doar dupa ce ma asiguram ca o las aranjata, din toate punctele de vedere. Mergeam la biserica si citeam. Le spuneam bunicilor ca eu, cand voi fi mare, voi avea o casa uriasa, cu multi batrani de care voi avea grija.

Tot atunci am promis ca voi ctitori o biserica mare si frumoasa. Mi-am dorit, de la viata, doar trei lucruri: sa ingrijesc oameni bolnavi, lucru pe care l-am facut de cand ma stiu, sa am copii cu dragoste fata de semeni si sa ctitoresc o biserica. Dumnezeu mi-a ajutat sa fac si acest lucru, in satul Merisani. Pe vremuri scolile se faceau langa biserica. Cu ajutorul domnului primar din Merisani am gasit solutia amplasarii bisericii pe o parte din terenul scolii. Ma bucur de fiecare data cand vad lumina din ochii oamenilor care intra in acest lacas. Preotul caruia i-am promis, in copilarie, ca voi ctitori biserica, traieste si tine slujbe acolo.

Nimic nu ma poate opri sa am grija de oameni. Daca am un munte in fata si stiu ca de partea cealalta se afla un bolnav, sunt in stare sa sap si cu o lingurita, ca sa pot ajunge la el, pentru a-l ajuta.

In cadrul Spitalului Sfantul Sava am reusit sa aducem la un loc un personal de exceptie, cu dragoste pentru oameni, avand o echipa de 150 oameni, am dotat spitalul cu cele mai moderne si performante echipamente medicale utilizate in recuperare medicala sau in ingrijiri paliative si am amenajat saloane de lux si spatii comune moderne in care pacientii sa primeasca tot ce este mai bun.

Pe sectia de recuperare avem pacienti pe care nimeni nu ii primeste considerand ca nu mai au nicio sansa. Eu spun ca acest lucru nu exista. Refuz sa cred ca nu mai este nicio sansa. Stiu doar ca trebuie sa muncim si sa avem incredere, pentru a le readuce zambetul pe buze.

In acest moment nu as putea sa va spun cine, pe cine, ajuta. N-as putea sa spun daca eu ii ajut pe ei sau ei ma ajuta pe mine. Stiu doar ca ei sunt atenti la ochii mei iar eu la ai lor si ne bucuram de fiecare pas pe care il facem impreuna. Ma bucur de fiecare miscare pe care o fac iar atunci cand pleaca pe picioarele lor simt o implinire care nu poate fi comparata cu nimic.

Si va mai spun inca ceva… Pe acea sectie de paliatie, cu oameni in stadii terminale, nu am vazut pe nimeni care sa aiba nevoie de portofelul cu bani. Tot ceea ce se cere este o binecuvantare, un zambet sau prezenta preotului. Nimeni nu a cerut, niciodata, portofelul cu bani.

Am uitat, in aceasta lume nebuna, sa mai fim oameni. Am uitat sa intelegem ca daca ne este foame, o bucata de paine si o cana cu apa este tot ceea ce ne trebuie. Poti sa imi oferi toate bunatatile lumii, daca nu-mi mai este foame, nu mananc, pentru ca in acel moment, nu mai pot. Am uitat ce inseamna dragostea pentru semeni, in goana asta nebuna dupa bani, lucru pe care eu nu-l inteleg.”

Am obtinut rezultate excelente in toti acesti ani de functionare, insa lasam pacientii sa transmita cel mai bine cum s-au simtit atunci cand au fost in grija noastra!

Ce spun clientii serviciilor noastre de recuperare medicala :

Au scris despre serviciile Spitalului Sfantul Sava :

Imagini din cadrul spitalului nostru: