E: contact@spitalulsfantulsava.ro
Tel: 0724.021.090, 0724.338.881
Pacienti sedinte recuperare medicala

Scleroza multiplă este o boală în care sistemul imunitar al unei persoane vizează sistemul nervos central și transmiterea informațiilor între creier și corp.

O persoană cu scleroză multiplă va avea nevoie de recuperare scleroză chiar dacă simptomele nu sunt dureroase. Există unele schimbări și intervenții ale stilului de viață pe care le pot face persoanele cu scleroză multiplă pentru a ajuta la controlul bolii și a avea un impact pozitiv asupra sănătății generale. Multe dintre aceste schimbări sunt simple alegeri ale stilului de viață dar şi sfaturi de la medic sau îngrijiri terapeutice precum recuperare scleroză.

Recuperare medicală scleroză multiplă

De multe ori boala se prezintă diferit la fiecare persoană, de aceea noi ne preocupăm de recuperare scleroză pentru fiecare pacient în parte.

Recuperarea medicală poate constitui o parte importantă a păstrării calității vieții unei persoane care suferă de o astfel de boală. Recuperarea implică o echipă de terapeuți multi-disciplinari care lucrează împreună pentru a ajuta persoanele cu scleroză multiplă să îşi reia viaţa la normal. Cel mai bine este să începeți recuperare scleroză înainte că boala să evolueze.

Fizioterapie

Fizioterapia, oferită ca parte a unei abordări a echipei multidisciplinare, oferă o serie de beneficii, de la îmbunătățirea sănătății fizice la îmbunătățirea calității vieții, pentru persoanele cu scleroză multiplă.

Multe persoane care au această afecţiune optează pentru recuperare scleroză pentru a urma tratamente de fizioterapie. Fizioterapeuţii noştri sunt instruiţi şi pot face întinderi specifice care pot ajuta la ameliorarea durerii. De asemenea, ei sunt instruiţi pentru a efectua diverse exerciţii pentru a consolida mușchii slăbiţi.

Pacienţii care participă la un program de recuperare scleroză multiplă arată îmbunătățiri ale echilibrului mai mari decât alți pacienți cu scleroză multiplă care nu participă la un astfel de program.

Un fizioterapeut vă poate învăța, de asemenea cum să vă descurcaţi cu sarcinile zilnice, într-un mod în care să reduceţi disconfortul și oboseala.

Recuperarea medicală pentru scleroză multiplă poate construi forța musculară și poate ușura unele dintre simptomele sclerozei. Programul nostru de recuperare scleroză se concentrează pe încorporarea aporturilor din sistemele senzoriale ale vederii, vestibulare, ale membrelor și ale trunchiului, care îmbunătățește echilibrul la pacienții cu scleroză multiplă.

De ce ar trebui să fie implicați fizioterapeuții în tratamentul de recuperare scleroza multiplă?

Cel mai mare potențial de adaptare și recuperare al sistemului nervos central apare în stadiile incipiente ale bolii. Intervenția și sfaturile de fizioterapie la începutul diagnosticului pot reduce dizabilitatea, pot maximiza potențialul de independență și pot reduce impactul pe care boala îl are asupra sănătății și a calității vieții.

Ce terapie alternativă sau complementară este recomandată pentru scleroza multiplă?

Atitudine pozitivă: O perspectivă pozitivă nu poate vindeca scleroza multiplă dar vă poate reduce stresul și vă poate ajuta să vă simțiți mai bine. Din păcate nu există remediu pentru scleroza multiplă. Tratamentul se concentrează de obicei pe încetinirea progresiei bolii și gestionarea simptomelor prin urmarea unui tratament de recuperare scleroză multiplă.

Exercițiu: exercițiile de recuperare scleroză vă pot scădea stresul, vă pot ajuta să fiţi mai relaxat și să vă crească energia, echilibrul și flexibilitatea.

Dietă: Este important ca persoanele cu scleroză multiplă să urmeze o dietă sănătoasă, bine echilibrată. Specialiştii noştri vă vor ajuta în acest sens.

Suntem mereu pregătiți pentru a vă oferi un sprijin în recuperarea sclerozei multiple!

CONTACTAȚI-NE!CONTACTAȚI-NE!

Cum va putem ajuta?

 

CENTRUL MEDICAL DE GERIATRIE, RECUPERARE ȘI ÎNGRIJIRI PALIATIVE SFÂNTUL SAVA S.R.L.

Judeţul Ilfov, oraş Pantelimon, str. Cozieni nr.2, J 23/3390/2018, CUI 39643885

C.G.R.P. SPITALUL SFÂNTUL SAVA

Spitalul Sf Sava își păstrează activitatea în regim normal și aplicăm cele mai bune măsuri de protecție: procedurile de triaj sunt stricte, măsurile de igienizare sunt drastice, astfel incât spitalul să fie un mediu sigur pentru pacienții noștri și pentru personalul medical.
Personalul medical este testat periodic conform legislației in vigoare.

Începând cu data de 23.04.2020, internăm persoane doar cu testul Real Time PCR negativ realizat cu maxim 48 h înainte de data internării.
Nu realizăm testarea la internare, ci doar la externare cu 48 h înainte.

Vă rugăm să înțelegeți situația dată și să respectați restricțiile aplicate pentru binele pacienților noștri!

Cu stimă,

Echipa Sp. Sf. Sava