E: contact@spitalulsfantulsava.ro
Tel: 0724.021.090, 0724.338.881

Geriatrie

Geriatrie

Ce este geriatria?

Geriatria este specialitatea medicală care se ocupă cu detectarea și tratarea bolilor provocate de îmbătrânire. Astfel, geriatria alină simptomele provocate de afecţiuni organice, sistemice, mentale, funcționale și sociale ce afectează majoritatea oamenilor bătrâni.

Secția de geriatrie în Spitalul Sfântul Sava

Medicii geriatri ai Spitalului Sfantul Sava sunt medici complet pregătiți. Au studiat modul în care problemele de sănătate se dezvoltă și progresează la persoanele în vârstă, împreună cu modul în care aceste probleme ar putea fi mai bine evaluate și gestionate.

Aceştia vor urmări interacțiunile medicamentoase complexe și vor acorda prioritate tratamentelor pentru persoanele care se confruntă cu mai multe afecțiuni.

Însă, îngrijirea sănătății nu se referă doar la înțelegerea științei corpului și la modul de adaptare. Medicii noştri specializaţi în geriatrie discută cu pacienții și află cum să îi ajute să se simtă mai bine și să fie mai sănătoși.

Îmbătrânirea prezintă provocări fizice, cognitive, emoționale și sociale. Specialiştii noştri educă oamenii despre cum să rămână activi, conectați și sănătoși și cum să gestioneze tranzițiile din viața lor.

pacienta_spitalulsfantulsava-2
pacienta spitalul sfantul sava pantelimon

Medicii geriatri sunt medici specializaţi care tratează o gamă largă boli ce afectează oamenii pe măsură ce îmbătrânesc, inclusiv:

 • Demenţă
 • Osteoporoză
 • Incontinenţă
 • Pierderea auzului și a vederii
 • Osteoartrită
 • Insomnie sau tulburări de somn
 • Diabet
 • Depresie
 • Insuficienţă cardiacă
 • Probleme de echilibru
 • Gripă şi pneumonie
 • Obezitate
 • Afecţiuni respiratorii
 • Epilepsie
 • Boala Alzheimer
 • Boala Parkinson

Care sunt avantajele serviciilor de geriatrie ale Spitalului Sf. Sava?

Cel mai mare beneficiu de a merge la un medic geriatru este pregătirea specializată pe care o are în prevenirea, diagnosticarea și tratarea condițiilor medicale care vă pot afecta pe măsură ce îmbătrâniți.

La fel cum părinții îşi duc copiii la pediatri datorită cunoștințelor lor de specialitate, oamenii aleg geriatria pentru a beneficia de cele mai avansate îngrijiri disponibile pentru persoanele în vârstă.

Tratamentul geriatric

Tratamentele de cele mai multe ori sunt pe termen îndelungat și presupun o observație permanentă a bolnavului care poate avea fluctuații în ceea ce privește starea de sănătate.

De aceea de cele mai multe ori spitalele de geriatrie dispun de saloane unde bătrânii pot rămâne internaţi o perioadă lungă de timp, oferindu-le o atmosferă plăcută și liniștită.

ecograf spitalul sfantul sava

Beneficiile geriatriei

Salon paliatie spitalul sfantul sava

Menținerea independenței

Declinul fizic și cognitiv legat de vârstă poate îngreuna viața de zi cu zi pentru persoanele bătrâne. La un moment dat, oamenii în vârstă au nevoie de ajutor de la ceilalți pentru a îndeplini sarcinile de zi cu zi. În acest moment, independența totală nu mai este posibilă. Dar, cu ajutorul serviciilor de geriatrie persoanele în vârstă își pot menține unele aspecte ale independenței.

Mediu mai sănătos și mai sigur

În cea mai mare parte din cazuri, persoanele în vârstă aleg să trăiască în unități de îngrijire medicală, deoarece consideră că acest lucru este mai sigur și mai sănătos.

Permite îngrijiri personalizate, individuale

Într-un spital de geriatrie, pacienţii vor beneficia de îngrijiri medicale personalizate. Membrii familiei vor fi puşi la curent în permanență cu starea pacienţilor precum și de nevoile acestora.

Aproape 85% dintre persoanele în vârstă au cel puțin o afecțiune cronică de sănătate, în timp ce 60% au două sau mai multe. Înțelegem că gestionarea mai multor condiții de sănătate și medicamente pot fi dificile pentru mulți vârstnici. Echipa noastră promite să vă ajute să vă gestionați sănătatea generală, menținându-vă angajați prin luarea de decizii partajate și relații pozitive.

Geriatria oferă soluții pentru problemele de sănătate ale celor mai vârstnici pacienți, dar coexistă cu celelalte ramuri ale medicinei, oferind mai mult un ajutor paleativ, unii considerând-o medicina de familie a oamenilor bătrâni.

Cum va putem ajuta?

 

CENTRUL MEDICAL DE GERIATRIE, RECUPERARE ȘI ÎNGRIJIRI PALIATIVE SFÂNTUL SAVA S.R.L.

Judeţul Ilfov, oraş Pantelimon, str. Cozieni nr.2, J 23/3390/2018, CUI 39643885

C.G.R.P. SPITALUL SFÂNTUL SAVA

Spitalul Sf Sava își păstrează activitatea în regim normal și aplicăm cele mai bune măsuri de protecție: procedurile de triaj sunt stricte, măsurile de igienizare sunt drastice, astfel incât spitalul să fie un mediu sigur pentru pacienții noștri și pentru personalul medical.
Personalul medical este testat periodic conform legislației in vigoare.

Începând cu data de 23.04.2020, internăm persoane doar cu testul Real Time PCR negativ realizat cu maxim 48 h înainte de data internării.
Nu realizăm testarea la internare, ci doar la externare cu 48 h înainte.

Vă rugăm să înțelegeți situația dată și să respectați restricțiile aplicate pentru binele pacienților noștri!

Cu stimă,

Echipa Sp. Sf. Sava