E: contact@spitalulsfantulsava.ro
Tel: 0724.021.090, 0724.338.881
Sedinte Thera Trainer Tigo

Ce este recuperarea neurologică?

Recuperarea neurologică reprezintă un program specializat , conceput pentru persoanele cu boli, leziuni sau tulburări ale sistemului nervos. Recuperarea neurologică poate îmbunătăți adesea funcția, reduce simptomele și îmbunătățește bunăstarea pacientului.

Recuperarea neurologică este concepută pentru a ajuta pacienții cu boli neurologice sau nervoase. Recuperarea își propune să crească funcția, să reducă simptomele și să îmbunătățească calitatea vieții unui pacient. Tipurile de tratamente de recuperare neurologică recomandate depind de zonele corpului afectate de starea neurologică.

Ce afecțiuni pot beneficia de recuperare neurologică?

Leziunile, infecțiile, bolile degenerative, defectele structurale, tumorile și tulburările din sistemul circulator pot afecta sistemul nervos. Unele dintre afecțiunile care pot beneficia de recuperare neurologică pot include:

  • Tulburări vasculare, cum ar fi accidente vasculare cerebrale ischemice (cauzate de cheaguri de sânge), accidente vasculare hemoragice (cauzate de sângerare în creier), hematom subdural și atacuri ischemice tranzitorii
  • Infecții, cum ar fi meningită, encefalită, poliomielită și abcese cerebrale
  • Traume, cum ar fi leziuni ale creierului și măduvei spinării
  • Tulburări structurale sau neuromusculare, cum ar fi paralizia Bell, spondiloza cervicală, sindromul de tunel carpian, tumorile cerebrale, neuropatie periferică, distrofie musculară și sindromul Guillain-Barré
  • Tulburări funcționale, cum ar fi dureri de cap, tulburări de convulsie, amețeli și nevralgii
  • Tulburări degenerative, precum boala Parkinson, scleroza multiplă, scleroza laterală amiotrofică, boala Alzheimer.

Tratamentul de recuperare neurologică

Specialiştii în recuperare medicală neurologică oferă tratamente și terapii personalizate. Echipa de recuperare neurologică este formată din profesioniști de înaltă calificare, dedicați nevoilor fiecărui pacient. Cel mai potrivit plan de tratament pentru fiecare pacient este elaborat după o evaluare.

Un program de recuperare neurologică este conceput pentru a răspunde nevoilor dvs. individuale, în funcție de problemă sau boală specifică. Implicarea activă a pacientului și a familiei este vitală pentru succesul programului.

Echipa specializată în recuperare neurologică:

Recuperarea neurologică poate include unii dintre următorii membri ai echipei:

Neuropsihologii care se ocupa de pacienţii cu probleme cognitive și/sau comportamentale legate de leziuni cerebrale, accident vascular cerebral sau alte boli. De asemenea, lucrează cu pacienții care au nevoie de ajutor pentru a se obișnui cu schimbările nivelului lor de capacitate. Aceștia pot recomanda terapia cognitivă, tehnici de reducere a stresului sau alte tratamente.

Kinetoterapeuții ajută și tratează pacienții cu o boală sau o leziune care contribuie la durere sau la pierderea forței, a gamei de mișcare, a echilibrului sau a coordonării. Scopul lor este de a restabili și menține capacitatea unei persoane de a se deplasa și de a efectua sarcini fizice.

Terapeuții ocupaționali care ajuta pacienții să facă cât mai multe lucruri pe cont propriu.

Logopezii care tratează pacienții care au probleme cu abilitățile de vorbire și gândire. Aceste probleme sunt frecvente în rândul celor care au suferit un accident vascular cerebral, leziuni cerebrale sau alte modificări ale sistemului nervos.

Fizioterapeuţi

Serviciul nostru de recuperare neurologică ajută la reabilitarea celor cu deficiențe fizice cauzate de o afecțiune neurologică. Echipa Spitalului Sf. Sava este formată din mai mulţi fizioterapeuți și asistenți cu experiență largă și specializată în neuro-fizioterapie. Echipa oferă evaluarea, sfatul şi tratamentul necesar pacienților cu o gamă largă de afecțiuni fizice, cum ar fi slăbiciune musculară, distrofie musculară, tulburări de mișcare și dificultăți respiratorii.

Suntem mereu pregătiți pentru a vă oferi un sprijin în recuperarea neurologică!

CONTACTAȚI-NE!CONTACTAȚI-NE!

Cum va putem ajuta?

 

CENTRUL MEDICAL DE GERIATRIE, RECUPERARE ȘI ÎNGRIJIRI PALIATIVE SFÂNTUL SAVA S.R.L.

Judeţul Ilfov, oraş Pantelimon, str. Cozieni nr.2, J 23/3390/2018, CUI 39643885

C.G.R.P. SPITALUL SFÂNTUL SAVA

Spitalul Sf Sava își păstrează activitatea în regim normal și aplicăm cele mai bune măsuri de protecție: procedurile de triaj sunt stricte, măsurile de igienizare sunt drastice, astfel incât spitalul să fie un mediu sigur pentru pacienții noștri și pentru personalul medical.
Personalul medical este testat periodic conform legislației in vigoare.

Începând cu data de 23.04.2020, internăm persoane doar cu testul Real Time PCR negativ realizat cu maxim 48 h înainte de data internării.
Nu realizăm testarea la internare, ci doar la externare cu 48 h înainte.

Vă rugăm să înțelegeți situația dată și să respectați restricțiile aplicate pentru binele pacienților noștri!

Cu stimă,

Echipa Sp. Sf. Sava