fbpx

Conditii la internarea si externarea in si din Spitalul Sfantul Sava

La internare

 1. Nu purtati bijuterii, nu luati asupra dumneavoastra lucruri de valoare, aduceti doar ceea ce va este strict necesar. Spitalul nu isi poate asuma responsabilitatea in caz de furt sau pierdere a obiectelor personale.
 2. La sosirea la spital, va rugam sa aveti cu dumneavoastra medicatia curenta.
 3. Sa aveti asupra dumneavoastra toate analizele, radiografii relevante si scrisorile medicale care alcatuiesc istoricul dumneavoastra medical, precum si sa comunicati medicului curant atat tratamentul medicamentos uzual cat si cel ocazional (analgezice, siropuri de tuse etc.), aceste date fiind necesare pentru continuitatea, urmarirea si adaptarea pe durata internarii a tratamentului medicamentos.
 4. Pe durata internarii vor fi administrate, sub atenta supraveghere a medicului curant, doar medicamentele prescrise de catre acesta. Insistam si va rugam sa nu luati alte medicamente din propria initiativa, chiar daca ele faceau parte din tratamentul pe care il utilizati anterior pentru a nu interfera intre ele. Daca aveti simptome care necesita administrare de analgezice sau de alte medicamente, va rugam sa anuntati personalul medical din spital. Pentru un bun parcurs terapeutic si o reusita a tratamentului va rugam sa respectati cat mai precis recomandarile medicului.
 5. Pe durata internarii la spital, pacientii sunt rugati sa consume doar mancarea asigurata de spital.
 6. Pe toata durata spitalizarii, personalul medical sta non-stop la dispozitia pacientilor, inclusiv prin serviciile de garda asigurate de medici specialisti

Conditii pentru vizitatori

*** Vizitarea pacientilor in perioada starii de urgenta/alerta nu este permisa!

Vizitarea pacientilor in cadrul Spitalului “Sfantul Sava” este permisa zilnic, dupa urmatorul program de vizitare, in aceasta perioada existand conditii speciale, despre care va invitam sa discutati cu conducerea spitalului:

Luni – Vineri: intre orele 15:00 – 20:00
Sambata – Duminica: intre orele 10:00 – 20:00

Vizitarea pacientilor nu este permisa in afara programului de vizita

Pentru mentinerea igienei si curateniei in spatiile medicale vizitatorii sunt rugati sa respecte urmatoarele reguli si masuri de siguranta:
 • Accesul vizitatorilor in spital se face pe baza actelor de identitate prezentate la receptie.
 • La intrarea in sectie, vizitatorii sunt obligati sa poarte echipamentul de protectie (halat/pelerina, botosei) asigurat de catre spital.
 • Este interzis accesul vizitatorilor care prezinta simptome ale unei boli infecto-contagioase (boli eruptive, viroza respiratorie etc).
 • Vizitatorii sunt rugati sa foloseasca numai circuitele si caile de acces semnalizate pentru vizitatori, pe toata durata vizitei si in deplasarea in spatiile medicale.
Este strict interzis ca vizitatorii:
 • sa se aseze pe patul pacientului
 • sa atinga recipientele inscriptionate cu mesaje de tipul “risc biologic”
 • sa atinga mesele de tratament, carucioarele de pansamente, ustensilele, accesoriile sau aparatura medicala
 • sa respecte odihna si programul individual al tuturor pacientilor internati, precum si activitatea curenta a personalului medical
  sa evite introducerea in spital de alimente sau bauturi destinate persoanelor internate.
 • Introducerea in spital a aparaturii audio-vizuale este permisa numai cu acceptul prealabil, scris, al managerului.
  sa introduca in incinta spitalului tigari, alcool sau alte substante periculoase pentru sanatate ori interzise de lege.
 • Fumatul si consumul de bauturi alcoolice si/sau stupefiante in incinta spitalului sunt strict interzise. Personalul Spitalului “Sfantul Sava” are dreptul sa interzica accesul in incinta spitalului a vizitatorilor care se afla sub influenta alcoolului sau a altor substante cu caracter stupefiant.
 • in mod exceptional, vizitatorii pot fi solicitati de catre personalul medical sa intrerupa vizita si sa paraseasca incinta spitalului, in situatii de urgenta medicala, precum si in cazul in care conduita lor este necorespunzatoare sau prejudiciaza efectuarea de manevre si ingrijiri medicale.
 • Se recomanda:
  – prezenta in rezerva a cel mult 2 vizitatori simultan, pentru siguranta pacientilor internati si in vederea pastrarii curateniei si igienei
  – evitarea efectuarii vizitelor impreuna cu un minor. In caz contrar, minorul va fi insotit permanenta de catre un adult, atat pentru siguranta lui, cat si pentru a nu deranja alti pacienti, minorul trebuie supravegheat indeaproape de catre insotitorii sai.

Conditii de internare

Spitalul “Sfantul Sava” este un spital privat autorizat MS cu o sectie cu 45 de paturi de recuperare medicala pentru AVC si o sectie cu 45 de paturi de Paliatie si nu este un spital de urgenta, fiind tratati doar pacientii cu afectiuni cronice.
Internarea pacientilor se face doar in urma unei programari telefonice (tel. 0724.338.881 / 0724.021.090).
Este exclusa internarea pacientilor cu boli infecto-contagioase precum si urgentele medico-chirurgicale ce depasesc gradul de competenta a spitalului.
In momentul internarii pacientul semneaza consimtamantul informat si regulamentul spitalului.
Internarile au loc intre orele 14:30-18:30 de Luni pana Duminica

Conditii de externare

Externarea pacientilor in cadrul Spitalului “Sfantul Sava” se face in ziua stabilita de comun acord cu medicul curant sau medicul de garda cu acordul directorului medical intre orele 10:00 si 13:00, EXCEPTIE facand situatiile de urgenta majora survenite pe perioada internarii care necesita TRANSFER la un spital de rang superior.

Fiecare pacient primeste la externare:

 • Bilet de iesire din spital
 • Scrisoare medicala
 • Reteta medicala
 • Recomandari privind controlul medical, conform indicatiilor medicului curant, dieta si efortul fizic

 

Externarea la cererea pacientului (sau a familiei, pentru pacientul fara discernamant) este posibila doar pe semnatura acestora

Sunt externati disciplinar bolnavii recalcitranti, care refuza tratamentul sau comit acte de indisciplina. Deasemenea determina externarea disciplinara actele de violenta (verbala si fizica) impotriva personalului sau a celorlalti pacienti realizate de bolnavi sau de catre aparttinatorii acestora. Externarea disciplinara se poate pune in practica numai in cazul in care viata pacientului nu este pusa in pericol.

SUNA ACUM
PROGRAMEAZA INTERNARE