E: contact@spitalulsfantulsava.ro
Tel: 0724.021.090, 0724.338.881
medici recuperare medicala spitalul sfantul sava

Discopatia este cea mai frecventă problemă a sistemului nervos şi face referire la degradarea discurilor intervertebrale. În ciuda numelui, nu este tehnic o boală. Este o stare progresivă care se întâmplă de-a lungul timpului din cauza uzurii sau rănirilor.

În timp, discopatia se poate agrava, poate provoca dureri ușoare până la extreme, care pot interfera cu activitățile dvs. de zi cu zi. Cel mai bine este să alegeţi un tratament discopatie, astfel încât viaţa să nu vă fie afectată.

Simptomele discopatiei

Unele dintre cele mai frecvente simptome ale discopatiei includ dureri care:

  • afectează în primul rând partea inferioară a spatelui
  • s-ar putea extinde la picioare și fese
  • se extind de la gât la brațe
  • se agravează după răsucire sau îndoire
  • durerile pot fi mai mari atunci când staţi jos

Discopatia poate provoca, de asemenea, slăbirea mușchilor picioarelor, precum și amorțeală la nivelul brațelor sau picioarelor. Astfel, indicat este să urmaţi un tratament de recuperare discopatie.

Obiective de tratament discopatie

Discopatia poate să apară în orice segment al coloanei vertebrale, însă de cele mai multe ori, aceasta afecţiune apare în zona lombară.

Marea majoritate a persoanelor care suferă de o astfel de boala aleg tratament discopatie pentru gestionarea durerilor. Unul din pacienţii Spitalului Sf. Sava a venit la noi cu discopatie cervicală şi lombară, cu radiculopatii descompensate algic. Pe lângă acestea, era în curs de diagnosticare etiologică a sindromului extrapiramidal. Acesta a urmat un program de recuperare discopatie complex (kinetoterapie, fizioterapie şi masaj terapeutic). Specialiştii noştri au ajutat la îmbunătăţirea stării pacientului, acesta simţindu-se mult mai bine după tratament discopatie.

Tratament discopatie

Deoarece hernia de disc şi boala degenerativă a discurilor intervertebrale sunt afecţiuni care fac parte din categoria discopatiilor, coloana vertebrală poate fi slăbită semnificativ, de aceea trebuie să lucraţi la întărirea mușchilor spatelui şi a gâtului. Medicul dumneavoastră vă poate recomanda tratament discopatie pentru a ajuta la tratarea acestei afecţiuni.

Fizioterapia va include atât tratamente pasive, cât și active. Tratamentele pasive (făcute pacientului) ajută la relaxarea corpului. Sunt numite tratamente pasive pentru că nu trebuie să participați activ.

Dacă vă confruntați cu dureri acute, cel mai probabil veți începe cu tratamente pasive, pe măsură ce corpul se vindecă sau se adaptează durerii. Dar scopul terapiei fizice este de a intra în tratamente active. Acestea sunt exerciții terapeutice de recuperare discopatie care vă întăresc corpul astfel încât coloana vertebrală să aibă un sprijin mai bun.

Tratamentele pasive pentru discopatii pot include:

Masajul țesuturilor profunde: Această tehnică vizează spasmele și tensiunea musculară cronică care se acumulează probabil prin stresul vieții zilnice. De asemenea, puteți avea spasme sau tensiune musculară din cauza entorselor. Terapeutul folosește presiune directă și frecare pentru a încerca să elibereze tensiunea în țesuturile moi (ligamente, tendoane, mușchi).

Terapia termică sau rece: Pachetele reci pot ajuta la scăderea durerii asociate cu discopatie, în timp ce pachetele de căldură pot reduce inflamația care provoacă durere.

Tratament pentru coloana vertebrală: prin întinderea spatelui, tracțiunea coloanei vertebrale acționează pentru a atenua durerea cauzată de nervii comprimați. Terapeutul poate face asta manual (folosind propriul corp) sau mecanic (cu mașini speciale).

Tratamentele active pentru discopatii pot include:

În partea activă a terapiei fizice, terapeutul vă va învăța diverse exerciții pentru a vă îmbunătăți flexibilitatea, puterea, stabilitatea și gama de mișcare. Programul de recuperare discopatie este individualizat, ținând cont de sănătatea dvs și istoricul medical. Veți afla despre mecanica corpului și cum să evitați pozițiile care provoacă durere. Dacă este nevoie, veți învăța cum să vă corectați postura corpului și să încorporați principiile ergonomice în activitățile dvs. zilnice. Acesta face parte din aspectul „auto-îngrijire” sau „auto-tratament” al terapiei fizice: prin tratament discopatie veţi învăţa şi obiceiuri și principii bune care vă permit să vă îngrijiți mai bine corpul.

Specialiştii noştri vă pot sugera, de asemenea, un program de exerciții personalizate. Obiectivele pot include: întărirea musculaturii abdominale și a spatelui, creșterea rezistenței musculare. Astfel, alegând recuperare discopatie, o să aveţi obiective bine stabilite şi un program personalizat, care să se adapteze nevoilor dvs.

Suntem mereu pregătiți pentru a vă oferi un sprijin în recuperarea medicală pentru discopatie!

CONTACTAȚI-NE!CONTACTAȚI-NE!

Cum va putem ajuta?

 

CENTRUL MEDICAL DE GERIATRIE, RECUPERARE ȘI ÎNGRIJIRI PALIATIVE SFÂNTUL SAVA S.R.L.

Judeţul Ilfov, oraş Pantelimon, str. Cozieni nr.2, J 23/3390/2018, CUI 39643885

C.G.R.P. SPITALUL SFÂNTUL SAVA

Spitalul Sf Sava își păstrează activitatea în regim normal și aplicăm cele mai bune măsuri de protecție: procedurile de triaj sunt stricte, măsurile de igienizare sunt drastice, astfel incât spitalul să fie un mediu sigur pentru pacienții noștri și pentru personalul medical.
Personalul medical este testat periodic conform legislației in vigoare.

Începând cu data de 23.04.2020, internăm persoane doar cu testul Real Time PCR negativ realizat cu maxim 48 h înainte de data internării.
Nu realizăm testarea la internare, ci doar la externare cu 48 h înainte.

Vă rugăm să înțelegeți situația dată și să respectați restricțiile aplicate pentru binele pacienților noștri!

Cu stimă,

Echipa Sp. Sf. Sava