Bioness sistem de stimulare electrica functionala

Bioness

BIONESS – Sistem de Stimulare Electrica Functionala

Bioness H200 si Bioness L300 Go

Sistemul Bioness H200 si L300 Go de Stimulare Electrica Functionala este destinat persoanelor cu deficit muscular provocat de leziunile de neuron motor central (de ex. accident vascular cerebral).

Acesta are ca obiectiv declansarea contractiei musculare in urma stimularii cu ajutorul curentului electric. Stimularea este usor tolerata si poate fi integrata cu succes in programul de kinetoterapie si terapie ocupationala.

Aceasta stimulare este asigurata prin electrozii integrati in orteze ergonomice usoare si confortabile, aplicati in mod neinvaziv pacientului.

Sistemul Bioness de Stimulare Electrica Functionala stimulează electric musculatura afectata, la momente specifice pentru a asista in timpul activitatilor:

  • Pentru membrul inferior: dorsiflexia gleznei si flexia/extensia genunchiului – in timpul mersului (plan drept/inclinat), urcatului si coboratului scarilor etc.;
  • Pentru membrul superior: flexia si extensia degetelor si opozitia policelui – pentru antrenamentul functional; Datorita stimularii functionale si repetitive, se faciliteaza neuroplasticitatea, recuperarea fiind mult mai fiziologica, prevenind instalarea efectelor negative ale neutilizarii sau a mecanismelor deficitare de compensare.

 Efecte terapeutice

Faciliteaza reeducarea neuromotorie;

Previne /întârzie atrofia de inactivitate;

  Menține sau crește amplitudinea de mișcare a articulațiilor;

  Îmbunătatirea fluxul sanguin local;

Managemnetul spasticitatii;

Stimulare proprioceptiva;

Indicatii terapeutice:

  Accident Vascular Cerebral;

  Paralizie Cerebrala;

Scleroza Multipla;

Traumatism Cranio Cerebral;

  Traumatism Vertebromedular Incomplet; Criteriul principal este ca nervul (zona periferica) sa fie intact pe toata lungimea sa.

Observatii:

In urma utilizarii a sistemului, echipa medicala a sesizat o recuperare mult mai rapida avand ca rezultat un control motor mult mai bun al membrului superior pentru pacientii care au suferit un accident vascular recent. Este cunoscut ca in urma accidentelor vasculare membrele superioare afectare sant cele care se recupereaza cel mai greu.

author avatar
Recuperare Medicala
Spitalul cu cele mai bune rezultate in Recuperare Medicala. Peste 7500 cazuri grave recuperate. Vrem sa te ajutam si pe tine sa-ti recastigi viata! Intra in contact cu noi chiar acum, suntem aici 24/7.
author avatar
Recuperare Medicala
Spitalul cu cele mai bune rezultate in Recuperare Medicala. Peste 7500 cazuri grave recuperate. Vrem sa te ajutam si pe tine sa-ti recastigi viata! Intra in contact cu noi chiar acum, suntem aici 24/7.

Lasă un răspuns